turistično zavarovanje za tujino Turistično zavarovanje je pomemben element pri načrtovanju potovanja, saj vam lahko v različnih situacijah zagotovi potrebno pomoč in zaščito. Na primer, če se zgodi nesreča na cesti, nenadno zbolite ali si poškodujete roke ali noge med potovanjem, lahko turistično zavarovanje za tujino pokrije stroške zdravljenja in oskrbe. Še posebej pomembno ga je imeti, če se ukvarjate s športno aktivnostjo v naravi, saj pomoč v takih situacijah ni tako enostavno dobiti. Prav tako je smiselno imeti zavarovanje, če potujete v eksotična mesta, saj lahko nenadne bolezni, povezane z hrano ali insekti, vplivajo na vaše zdravje in dobro počutje med potovanjem.

Kaj vse je vključeno?

Turistično zavarovanje vam lahko zagotovi 24-urno asistenco v slovenskem jeziku, ki vam pomaga dobiti informacije o najbližji zdravstveni ustanovi, ali pa vam pomaga pri organizaciji nujne medicinske pomoči, nujnega zdravstvenega prevoza do bolnišnice ali klinike ter nujnega zdravljenja. Prav tako lahko zagotovi nujne zobozdravstvene storitve in prevoz v domovino, če se znajdete v situaciji, ko potrebujete pomoč zaradi akutne kronične bolezni. Turistično zavarovanje vam lahko zagotovi tudi odvetniške storitve v primeru, da se soočite s kakšno pravno težavo med potovanjem.

Kaj je treba upoštevati pri izbiri premije?

turistično zavarovanje za tujino Izbira prave premije za turistično zavarovanje za tujino je odvisna od destinacije, na katero potujete, trajanja potovanja in vrste sklenitve (posamezno, družinsko ali skupinsko). Na primer, če sklepate zavarovanje za samostojno potovanje v Hrvaško, lahko izberete manjše kritje, kot če bi potovali v ZDA. V ZDA je namreč potrebno izbrati višje kritje, saj v primeru nezgode ali bolezni v tej državi, lahko težje vrnete v domovino in tako nastanejo višji stroški. V primeru potrebe po zdravstveni asistenci med potovanjem, se obrnite na asistenčni center zavarovalnice. Pripravite podatke iz police (ime in priimek ter številka police) in asistenčni center bo poskrbel za vse potrebno, da se varno vrnete v domovino.