Večina naročnikov ima pri izbranem operaterju naročene pakete, v katere so vključene vse telekomunikacijske storitve, ki jih potrebujejo. Tako večinoma uporabljamo internet, televizijo in telefonske storitve v enem paketu. Vendar se v primeru izpada signala lahko kar naenkrat znajdemo brez interneta, telefona in televizijskega signala, če omrežje neha delovati. Najpogostejši vzrok so nujna vzdrževalna dela.

Pogosto gre za nadgradnjo sistema, ki jo pri ponudniku izvajajo takrat, ko storitve uporablja zelo malo uporabnikov, torej zgodaj zjutraj oziroma pozno ponoči. Če razmišljate o menjavi operaterja in vas zanimajo drugi ponudniki, lahko na tej povezavi preverite, ob katerih urah je običajno najmanj obremenjeno omrežje A1: https://www.a1.si/omrezje/dela-na-omrezju.

Ali je res krivo omrežje ali kaj drugega?

napakaČe pride do izpada signala ali pa opažate, da prihaja do določenih prekinitev oziroma motenj, to lahko sporočite prek kontaktnega obrazca, ki je na voljo na spletni strani vašega operaterja. Preden pa pošljete sporočilo o napaki, je priporočljivo, da preverite, če ni morda do napake prišlo na vaši strani.

V primeru, da v vaši napravi, na primer v telefonu, uporabljate SIM kartico, in med uporabo opažate, da se motnje pojavljajo, tudi ko se premaknete na različne lokacije po Sloveniji, potem verjetno omrežje samo ni težava, saj je lahko v tem primeru napaka na SIM kartici oziroma na vašem telefonu.

Kako lahko to sami preverite?

Če imate to možnost, SIM kartico vstavite v drug telefon. Če se pojavlja enaka težava tudi v drugem telefonu, potem gre verjetno za napako na SIM kartici. V primeru, da nimate možnosti vstaviti svoje SIM kartice v drugo napravo, se lahko oglasite na enem od prodajnih mest vašega operaterja, kjer bodo lahko preverili delovanje naprave in vam morda tudi zamenjali SIM kartico, če se izkaže, da ne deluje.

ni signalaLahko se zgodi, da omrežje trenutno ni dosegljivo zaradi nujne nadgradnje. Seveda pa se lahko pojavijo tudi nepričakovani izpadi signala zaradi različnih vzrokov, kot je morebitna napaka na opremi, slabe vremenske razmere ali pa prisotnost določenih motilcev signala, ki tudi lahko vplivajo na dosegljivost signala. Če želite preveriti, kdaj je omrežje A1 najmanj obremenjeno, preverite na njihovi uradni spletni strani.