Če bi vas vprašali, kaj je migrena, bi verjetno znali povedati, da ta beseda predstavlja sopomenko za hudo bolečino glave.  Če pa ste eden tistih srečnežev, ki tega obolenja ne poznate ali zares hudega glavobola še niste imeli, pa ste verjetno slišali, kako neprijetna je utripajoča bolečina glave. Kronični napadi hudih bolečin v predelu glave so včasih tako neznosni, da lahko obolelega posameznika prisili v bruhanje, več o tem si lahko preberete na strani migrena.si ponudnika. Frekvenca in jakost bolečine se med posamezniki razlikujeta, po začetku napada boste bolečine le stežka obvladali, zato je potrebno znake kroničnega glavobola pravočasno prepoznati in ukrepati. V nadaljevanju bomo za vse, ki še ne veste točno, kaj je migrena in katere težave prinaša, pripravili kratko predstavitev tega stanja.

migrena1

Ali res veste, kaj je migrena?

Migrena opisuje kronično pojavljanje bolečine v predelu oči in glave. Zanimivo je, da se bolezensko stanje med ljudmi razlikuje. Nekateri bolečino opisujejo kot utripajočo, spet drugi pravijo, da je bolj topa bolečina, ki ne izgine tudi po  zaužitju vsaj ene protibolečinske tablete. Prav tako vam bo vsak oboleli pritrdil, da je napad težje odpraviti po tem, ko so se bolečine že začele. A samodiagnosticiranje je vse prej kot enostavno. Prva tako so napadi ponavljajoči in nihajo v intenzivnosti. Tako, zdaj ste približno seznanjeni s tem, kaj je migrena, v nadaljevanju pa bomo za vas predstavili še nekaj zanimivih informacij in napotkov, s pomočjo katerih lahko uspešno prepoznate napade bolečine.

kaj je migrena

Koristne informacije najdete na spletni strani migrena.si podjetja

Tudi vi trpite za rednimi in ponavljajočimi se napadi bolečine v predelu glave? Če tako bolečino spremljajo tudi ostali znaki, kot so slabost, bruhanje, preobčutljivost oči na svetlobo in hrupno okolje, potem obstaja velika verjetnost, da se tudi uvršate v skupino obolelih, ki trpijo za kroničnimi glavoboli. Glede na to, da naj bi jih redno doživljal vsak sedmi Zemljan, lahko kronične glavobole uvršamo med najpogostejše bolezni modernega časa. Zanimivo je tudi dejstvo, da je pojav glavobolov pogostejši med ženskami.

migrena