Če ste malo več raziskovali področje naravnih sladil, potem ste zagotovo že zasledili tudi stevio. Stevia sicer ni edino naravno sladilo, najdemo na primer tudi agavin sirup, javorjev sirup, eritritol, sukrin in še kakšnega bi se našlo. Zagotovo pa ste tudi zasledili, da mora biti stevia kvalitetna, saj je v nasprotnem primeru grenka in tudi veliko je je treba dati. Glede na to, da pa stevia ni ravno poceni, pa si je verjetno ne predstavljate veliko uporabiti. V podjetju Hiša zdravja imajo tako na voljo eno zelo majhno pakiranje stevie v prahu, in sicer v 28 gramskem pakiranju, druga opcija pri omenjenem podjetju pa so tablete, in sicer 175 tablet.

Res le 28 g?

Čeprav se po eni strani zdi zelo nenavadna količina in marsikdo misli, da so se v podjetju Hiša zdravja na njihovi spletni strani zatipkali pri številki, pa verjemite, da se niso. Ravno to je tista odlika, ki jo ima najbolj kakovostna in čista stevia, saj je porabite zelo malo, ker je tista prava stevia nekajkrat bolj sladka od navadnega belega sladkorja. Za boljšo primerjavo, kako malo stevie se porabi v primerjavi z navadnim sladkorjem: 1 čajna žlička sladkorja = 1/16 čajne žličke stevie.

Kakšna pa je hranilna vrednost stevie?

Zelo zanimivo in po vsej verjetnosti boste zelo presenečeni, da je stevia povsem brez hranilne vrednosti. Nima ne energijske vrednosti, ne maščob, ne soli, beljakovin ali pa ogljikovih hidratov in kot taka omogoča zato sladkanje brez slabe vesti.

Koliko stane takšna stevia?

Če jo boste kupili pri podjetju Hiša zdravja, boste za 28 gramsko pakiranje odšteli 15,94 €, enako pa vas bo prišlo tudi drugo pakiranje 175 tablet. Zagotovo pa se vam stevia v prahu bolj splača, saj zadošča za kar 622 odmerkov, medtem ko pakiranje s tableti zadošča za 175 odmerkov.