Ker še vedno obstaja veliko del, kjer se lahko poškodujemo, je treba vedeti, da je v primeru nesreče ali poškodbe treba le-to tudi prijaviti. Namreč, izpolnjena prijava poškodbe pri delu bo zagotovila, da bomo upravičeni do odškodnine, ki nam vsekakor v primerih nesreč in poškodb pripada. Zato pa je treba tudi vedeti, kako se prijava poškodbe pri delu tudi pravilno izpolni. Seveda pa tega ne rabimo ugibati, saj so tako kot je na voljo prijava poškodbe pri delu navodila ravno tako. Ne moremo namreč kar ugibati, kaj želijo zavarovalnice od nas, kajne? No, v nadaljevanju tega članka si bomo pogledali nekatere podrobnosti, ki jih je treba vedeti, ko se prijava poškodbe pri delu izpolnjuje.

Da bo pravilno izpolnjena prijava poškodbe pri delu navodila lahko veliko pomagajo

 

Povedali smo že in konec koncev je tudi jasno, da je za vsakega delavca, ki se na delovnem mestu ponesreči, nujno, da to nezgodo čim prej tudi prijavi. To se lahko naredi pri za to usposobljenih podjetjih, ki jih pa lahko najdemo tudi preko spleta. Bolj pomembno od tega kje se te ljudje najdejo, saj kot vemo, se danes to zelo hitro izve, pa je pomembno, da vemo, kako se prijava poškodbe pri delu pravilno izpolni, saj je to osnova za odškodninski zahtevek, ki ga bomo želeli prejeti od zavarovalnice. Kot prvo je treba imeti obrazec ER-8, ki ga mora izpolniti delodajalec. Nato je treba nujno čim bolj opisati kje, zakaj, kdaj in kako se je nesreča zgodila. Velikokrat so priporočene tudi fotografije, ki služijo kot dodaten dokaz, da dejansko gre za nesrečo.

Zelo pomembno je tudi, da imamo vse zdravniške listke, ki smo jih dobili za radi te poškodbe. Ravno tako je dobro imeti raznorazna potrdila o izgubi dohodka (ali pa celo službe) zaradi odsotnosti, kot seveda tudi vsa druga dokazila, ki kažejo na to, da se je naše življenje zaradi te poškodbe otežilo tudi na drugih področjih v življenju. Če je pri poškodbi bila narejena tudi materialna škoda, kot so to lahko razbiti predmeti – očala, telefoni, prenosnik ali pa kaj podobnega, je tudi za to treba imeti za čim več dokazov.