Drsna notranja vrata, so lahko tako kot tudi katerakoli druga narejena iz različnih materialov. Te materiali so največkrat les ali steklo ali pa kombinacija lesa in stekla. Odvisno je predvsem od naročnikov za katero vrsto se odločijo. Drsna notranja vrata pa imajo lahko različne izglede. Vsem je skupno le to, da se odpirajo drsno.

Nekatera drsna notranja vrata imajo prostor kamor se skrijejo. to velja za takrat, ko so odprta. Ko se odprejo imajo na drugi strani v steni vgrajeno »kaseto«, kamor se potem skrijejo, ko so odprta, da se jih ne vidi. Tista, ki te kasete nimajo pa so še vedno vidna, čeprav so odprta. Izgled drsnih notranjih vrat, se lahko razlikuje tudi po temi ali so enokrilna ali dvokrilna. Enokrilna so sestavljena iz enega krila, ki se potem odpira v levo ali desno stran, stran od stene.

Dvokrilna pa so takšna, da se levo in desno krilo stikata na sredini, takrat so zaprta in se potem odrinejo vsaka v svojo stran, se pravi eno krilo stran od drugega in takrat so odprta. Drsna notranja vrata si potem lahko vsak izbere po svojih željah. Drsna notranja vrata pa vam lahko izdelajo pri podjetju IdeaLes, ki se ukvarja z izdelovanjem nihajnih, drsnih, notranjih in zunanjih vrat, izključno po naročilu. Tako lahko pri njih v podjetju dobite ravno takšno vrsto vrat, ki jo potrebujete za svoj dom. Če vas karkoli o vratih zanima lahko obiščete njihovo spletno stran, kjer najdete obrazec za povpraševanje ali pa jih pokličete na telefon.