Kakovostna izdelava fasade skupaj z vgradnjo izolacije pomembno prispeva k toplotni učinkovitosti vašega doma. To je še posebej pomembno, če je zunanja stena stara in ne nudi več optimalne izolacije, zato je potrebna strokovno izvedena obnova z novimi in kakovostnimi fasadnimi sistemi.

V specializiranem podjetju Libela Group poteka izdelava fasade po najnovejših tehničnih smernicah in standardih kakovosti. Podjetje nudi tudi nov ekološki pristop do izvedbe dela, storitev pa opravi v dogovorjenem roku brez dodatnih skritih stroškov. Poleg tega pa pri izvedbi uporabljajo fasadne sisteme najbolj kakovostnih proizvajalcev v Sloveniji.

Kako izdelava fasade vpliva na stroške ogrevanja?

Strokovna in kakovostna izdelava fasade pomembno vpliva na zmanjšanje stroškov za ogrevanje in električno energijo za hlajenje notranjih prostorov. Varčevanje pri materialih in izvedbi se na dolgi rok ne obrestuje, saj se poceni materiali in izvedbe odražajo na višjih stroških za ogrevanje in hlajenje prostorov.

Pri zagotavljanju toplotne učinkovitosti je najbolj pomemben tip izolacije, kvaliteta uporabljenih materialov, debelina zunanje stene ter tip zaključnega sloja in njegova obstojnost. Kvalitetna izdelava fasade poskrbi, da pozimi hladen zrak ne bo prepuščal v prostore, poleti pa bo ohlajen zrak ostajal v prostorih.

Izdelava fasade z zaključnim slojem

Zaključni sloj zunanje stene je najbolj obremenjen in izpostavljen del pročelja stavbe. Zato je toliko bolj pomembno, da je izdelava fasade kakovostno izvedena, saj zaključni sloj varuje objekt pred vremenskimi vplivi in vdorom vlage. Vse to pa vpliva tudi na toplotno učinkovitost. Pri tem so silikonski in silikatni zaključni sloji bolj primerni za fasadne sisteme iz mineralne volne, pri izolacijskih materialih iz ekspandiranega polistirena pa pri zaključnih slojih ni omejitev.

V podjetju Libela Group se osredotočajo na to, da izdelava fasade poteka po standardih in normativih. Tudi pri izvedbi zaključnega sloja upoštevajo vse dejavnike, ki vplivajo na izbiro materiala in postopkov dela. Pri izbiri najprej preučijo lokacijo in lego objekta, tip strehe, prevladujoče vremenske razmere in druge dejavnike.