V severozahednem Himalajskem gorovju je skrita dolina Hunza, ki je precej časa pred svetom skrivala čudežno tekočino. Izkazalo se je, da je ta čudežna tekočina ionizirana voda. O blagodejnosti z ioni bogate vode pričajo prebivalci doline Hunza. Tem je namreč ionizirana voda zagotovila res dolgo življenje. Znani naj bi bili po tem, da jih veliko upihne vsaj sto svečk na rojstno dnevni torti. O pozitivnih učinkih, ki jo ima ionizirana voda, si lahko vsak, ki želi izboljšati svoje zdravje, več prebere na spletni strani  https://siol.net/trendi/zdravo-zivljenje/ionizirana-voda-kljuc-do-vecne-mladosti-in-dobrega-pocutja-492933. Nihče ne trdi, da je voda eliksir mladosti ali da pozdravi celo smrt.

Ionizirana voda ne prelisiči smrti

S pitjem z ioni bogate vode ne bo nihče prelisičil smrti. Z rednim uživanjem bo ionizirana voda pripomogla človeku do zdravega telesa, napolnjenega z mladostno energijo, in posledično do življenja, ki je kakovostno. Posebej za športnike je primerna ionizirana voda, saj naj bi zagotovila dvig kisika v krvi. Tako naj bi bilo njegovo telo res dobro oskrbljeno s kisikom, kar naj bi izboljšalo vzdržljivost športnika. Ljudje, ki veliko delajo, se bodo s pitjem te vode počutili bolje in bodo v krajšem času naredili več, kot če ionizirana voda ne bi bila del njihovega vsakdanjika. Hitremu tempu življenja, v katerem večopravilnost ne sme biti mit, bo oseba lažje kos, če bo uživala takšno vodo.

Ionizirana voda lažje prodre v telo

Mogoče bi bilo sklepati, da velika večina ljudi ne spije zadostne količine vode na dan. Morda se ti ljudje niti ne zavedajo, da je za utrujenost, pomanjkanje energije, zastrupljenost telesa kriva nezadostna količina vode. Ko se bo njihovo zdravje dovolj poslabšalo, bodo morda prebrali kak članek in odkrili skrivnost te vode. Če velja trditev, da hidrira telo trikrat bolj kot navadna voda, se lahko sklepa, da telo potrebuje manj ionizirane vode. Človek, ki že prej ni spil niti litra vode na dan, bo lažje popil manjšo količino vode, ki je bolj koristna zanj. Živa voda bo po telesu potovala hitreje in lažje prodrla v celice telesa.