Vsak si za svojega otroka želi največ in najbolje. A verjemite, kar boste položili otroku v zibelko, to bo žel v odraslem obdobju. Zato je prav, da za motorični razvoj in tudi umski razvoj začnete skrbeti že v prvih mesecih otrokovega življenja. Najboljša prva igrača za vašega 2 – 3 mesece starega otroka in naslednje 3 mesece bo zato zagotovo igralna podloga, ki jo lahko z večjo starostjo otroka tudi postopno nadgrajujete z vedno bolj zahtevnimi dodatki. Vendar pa pazite, ni kar vsaka igralna podloga dobra za vašega otroka in to predvsem zaradi materialov iz katerih je večina podlog narejenih, in to jo preveč plastičnega materiala, ki ne omogoča dihanja. Če iščete, kje se dobi zares dobra in kvalitetna igralna podloga, potem je Hajdi https://www.hajdi.si/zabava/igralne-podloge.html prava izbira za vas, le izberite takšno, ki je primerna starosti vašega otroka.

Igralna podloga za dojenčka

Če ste ujeli še ravno pravi čas in opažate, da vašega otroka zanima vedno več stvari in jih tudi dejansko vidi, potem začnite delati na motoriki z igralno podlogo. Igralna podloga za dojenčka mora biti iz prijetnega in koži ter dihalom prijaznega materiala, hkrati mora imeti tudi igralni lok, na katerega je pritrjena kakšna igračka živih barv po možnosti s kakšnimi črtami, da jih bo otrok skušal čim bolj loviti. Zakaj v tem primeru ne delate le na motoričnem razvoju, temveč tudi na mentalnem? Enostavno zato, ker bo imel vaš otrok ogromno težav, da bo uspel ujeti kakšno igračko ter se hkrati učil, na kakšen način jo je najbolje loviti.

Dovoliti otroku, da ima igračo v ustih?

Zagotovo, nikar ne preprečujte otroku, ki je le uspel ujeti igračo, da ne bi tudi grizel igrače, dokler jo bo lahko držal. Če mu jo vzamete, mu vzamete nagrado za trud ter preprečite, da bi otrok igračo spoznal, saj na začetku otroci vse preučujejo z usti. Verjemite pa, da igralna podloga ne bo prav dolgo časa pustila, da ima otrok igračo v ustih, saj otrok vseeno potrebuje precej moči, da igralni lok ukrivi, saj drugače igralna podloga z lokom ne bi mogla stati.

Za malenkost starejše otročičke pa pridejo v poštev že didaktične igrače pri katerih razvijajo svoje miselne in tudi motorične spretnosti. Kaj vse prinašajo takšne igrače in zakaj so privlačne za najmlajše pa lahko preberete v prispevku: Didaktične pripravijo otroka do učenja