Za nakup telefona je vedno treba odšteti dokaj visok telefon. Daleč so namreč tisti časi, ko smo sklenili ali podaljšali naročnino za 24 mesecev, pri tem pa za telefon plačali kak cent ali pa nekaj evrov ob nakupu ali pa morda evro vsak mesec ob naročnini. Danes je veliko drugače, saj so tudi mobilni telefoni bolj zmogljivi in posledično tudi dražji. Ampak da ne bo vse tako črnogledo, najde se še vedno kak boljši telefon, ki ni tako drag, in sicer imamo ta trenutek v mislih Huawei Mate 20 lite. Če ga boste vzeli pri A1, vam ta operater priporoča, da Huawei Mate 20 lite vzamete skupaj na paketu A1 GO! M, pri katerem boste za naročnino plačevali 20,99 € na mesec, za telefon pa boste plačevali po 5,5 € na mesec.

Bolje na naročnino kot v prosti prodaji

Čeprav Huawei Mate 20 lite ne sodi med težko kategornike po ceni, pa ga boste v prosti prodaji dobili sicer za precej nizkih 349 €, ampak če ga boste kupili na naročnino pri A1 na omenjenem paketu, boste zanj v 24 mesecih plačali le 132 €, torej je razlika res očitna. Po drugi strani pa je res tudi to, da ne moremo kar splošno trditi, da boste za Huawei Mate 20 lite plačali le 132 €, če ga vzamete na naročnino. končna cena telefona je v največji meri odvisna od tega, na katerem paketu ga boste vzeli ter za koliko časa boste sklenili naročnino, pri čemer je 24 mesecev največ, 12 mesecev pa najkrajše za nakup na obroke, pri čemer pa se vam vsekakor bolj splača kupiti na 24 mesecev kot na 12.

Vseeno raje kupite v prosti prodaji?

Če kljub vsemu še vedno raje Huawei Mate 20 lite kupite v prosti prodaji, ga seveda lahko. Pri tem pa se vam toplo odsvetuje nakup pri neznanih trgovcih, saj je v primeru problemov s telefonom uveljavljanje garancije lahko zelo oteženo. Kupite ga pri A1 ali drugih znanih operaterjih, v ostalih trgovinah pa le glejte, da so poznane vsem in preverite, kako dolgo garancijo vam prodajalec ponuja, ker ni nujno, da se sklada s proizvajalčevo.