Si tudi vi vaše dnevne sobe ne predstavljate brez klubske mizice? Ta predstavlja praktičen kos, ki zelo funkcionalno dopolni dnevno sobo. Nanjo lahko odložimo daljinski upravljalnik, telefon, časopis ali knjigo, kozarec, skodelico ali kaj drugega.

Če imate okrog sedežne garniture radi veliko odlagalnega prostora, se lahko odločite tudi za namestitev stranskih ali dodatnih mizic oziroma nizkih kosov pohištva. Če je prostora malo, pa se lahko odločite tudi za tabure, ki se lahko uporablja tako za sedenje ali kot dodatek k kavču, pa tudi namesto klubske mizice.

Izberite primerno velikost klubske mizice

Čeprav dnevna soba ne smeti biti brez klubske mizice, pa je pri tem treba upoštevati, koliko prostora imate na voljo. Kot že rečeno, če je dnevna soba bolj majhna, potem se vam morda splača razmisliti, ali ne bi mizice raje nadomestili s taburejem. Če je prostora več, pa lahko izberete mizico, ki naj bo ustrezne velikosti. Prevelika mizica vas namreč lahko moti, zato je v manjših dnevnih sobah bolje izbrati takšno manjših dimenzij.

Kakšno obliko mizice izbrati?

Na voljo so vam zelo raznolike oblike mizic za dnevne sobe:

Pravokotna oziroma kvadratna oblika

Ta oblika je najbolj klasična, pri čemer je včasih na spodnjem delu še dodaten odlagalni prostor. To je po eni strani seveda lahko zelo praktično, po drugi strani pa spodnja polička hitro postane odlagališče, kjer se nabira vse mogoče in kazi urejenost vaše dnevne sobe.

Okrogla oblika

klubske miziceNa razpolago so vam tudi okrogle mizice, ki delujejo zelo lično. Še posebej so trenutno moderne takšne z belo ploskvijo in lesenimi nogami, kar spominja na skandinavski dizajn. Okrogle klubske mizice tudi nimajo nepotrebnih kotov, v katere bi se zadevali. Če imate majhne otroke, je to vsekakor najboljša izbira.

Druge oblike klubskih mizic

Na voljo so vam tudi takšne drugih oblik. Tako so na voljo pravokotne mizice z zaobljenimi robovi, pa tudi takšne nepravilnih oblik. Nekatere med njimi imajo vgrajena tudi kolesca za lažje premikanje, kar je še posebej priročno.

Lesene ali steklene mizice za dnevno sobo

Steklene mizice so zelo elegantne in delujejo lahkotno, medtem ko lesene delujejo bolj trdno in klasično. Kakšen material boste izbrali, je odvisno od vaših preferenc in okusa, pa tudi od tega, kakšna je preostala oprema v prostoru. Pri tem je pomembno predvsem, da se slog vaše klubske mizice (pohištvo Volino preverite na spletu) ujema s slogom dnevnega regala in ostalega pohištva v dnevni sobi, saj bo tako celoten videz dnevne sobe bolj poenoten, s tem pa tudi lepši.