V večini primerov moški najraje gledamo ženske v rit oz. zadnjico, pri čemer pa so zelo dobro vidna tudi stegna. To pa so tudi mesta, kjer se celulit najpogosteje pojavi, če se že kje. Sicer pa se celulit zelo rad pojavi tudi na trebuhu in rokah. Za ta mesta pa je tudi sestavljenih največ vaj in to povsem enostavnih, ki jih lahko vsaka, ki kaj da nase, dela povsem sama doma in dovolj je, da te vaje izvaja le dvakrat do trikrat na teden, pa celulit sploh ne bo več njena težava, če je že kdaj bil oz. je.

 

Celulit je na zadnjici in stegnih je najbolj pereč problem v poletnih mesecih

 

Pozimi se celulit, če že je, sploh ne vidi, saj smo pozimi vsi oblečeni in zato je marsikatera telesna pomanjkljivost ali odvečnost prikrita. V poletnih mesecih, še posebej, če je ženska oblečena zgolj v kopalke, pa se vidi vse, še posebej, če so kopalke povsem oprijete kar je navada pri večini žensk. V teh primerih se kopalke tudi zažrejo v celulit predvsem na zadnjici in stegnih, kjer se le – ta tudi najpogosteje pojavlja. Na rokah pa se celulit pojavlja predvsem na zadnji strani nadlahti, kjer pa je zopet lahko zelo viden v poletnih mesecih, saj se takrat nosijo majice z oprijetimi kratkimi rokavi ali pa celo brez rokavov.

 

Najučinkovitejša metoda za trajno odstranitev celulita je redna telesna vadba in pravilna zdrava prehrana. Obstaja pa tudi več različnih terapevtskih metod, ki hitro in učinkovito odstranijo celulit z vseh delov telesa, ampak žal ne za vedno. V kolikor ne bo redne vadbe, vsaj dvakrat do trikrat tedensko in hkrati zdrave in pravilne prehrane, se bo celulit vrnil prav na vse zgoraj naštete dela telesa. Zato, drage moje dame, imejte se rade in naredite nekaj zase, vzemite si 10 do 15 minut časa dvakrat do trikrat na teden in naredite preproste vaje ter zdravo jejte in celulit ne več nikoli vaša težava.