Zdi se kot včeraj, ko so vsi bazeni imeli le neko osnovno čistilno napravo, danes pa nam vsa tehnologija omogoča, da se počutimo kot da smo na oddihu v najbolj eksotičnih krajih. Že sama izgradnja je skrbno načrtovana, kot bi gradili hišo.

Sistemi za avtomatsko vzdrževanje vode skrbijo, da ima voda ravno pravšnje kemično ravnovesje in da se v vodi ne razvijejo alge ter mikroorganizmi. Brez vseh modnih dodatkov, kot so razsvetljava, lestve, prhe, pripomočki za čiščenje, držala, sedala in pa pregrinjala, ki zadržujejo toploto in preprečujejo vnos umazanije, si vodnih sprostitev sploh več ne predstavljamo in pri podjetju Aquagard nam znajo dobro svetovati, kadar se odločamo za gradnjo ali samo vzdrževanje že obstoječega bazena.

peščena plaža doma

Lastna oaza

Peščena plaža ali imitacija gorskih jezer je sedaj lahko na vašem vrtu, tako da imate mini dopust vsak dan. Gradnja je okolju prijazna, saj peščeni bazeni vsebujejo le naravne materiale in pa tehnološko napredne smole, zato je tudi življenjska doba temu primerna. Že ob pogledu na izkop dobimo občutek peska med prsti na nogah, ko vidimo reliefno obliko podobno plaži.

Če ste bolj za keramične kalupe, vam takšne dostavijo po cesti, ampak ste potem tukaj omejeni na dolžino in širino. Drugače je pri plavalno masažnih, saj so ti bazeni oblikovani po željah uporabnikov, prav tako lahko izbirate zunanje obloge, naj si bodo to ploščice, naravni kamen ali mogoče stekleni mozaik, za bolj drzne.

bazen

Košček raja na dosega roke

Ker bazeni potrebujejo veliko nege oziroma vzdrževanja, je treba dobro premisliti,  preden se podate v naložbo, koliko časa boste lahko namenili temu. Ljudje, ki imajo veliko službenih obveznosti, se vse bolj odločajo, da jim jih strokovnjakih iz podjetji, kot je recimo tudi Aquagard, redno vzdržujejo in servisirajo. Naj bo prostor, kjer se nahaja vaš košček raja na zemlji, namenjen sproščanju, zdravemu življenju in pa naj bo razlog, da se radi vračate domov.

peščeni bazen doma