Če ste obrtnik ali pa radi ustvarjate le za hobi, morate pri sebi imeti dober baterijski vrtalnik, ki vas ne bo pustil na cedilu. Uporaben je praktično pri vseh opravilih, pa naj gre za preprosta vzdrževalna dela ali pa za kompleksne gradnje. Morda ste eden izmed tistih domačih mojstrov, ki radi sami vse popravijo? Potem prav gotovo že imate kvaliteten baterijski vrtalnik, ki vam je pri tem v pomoč. Enako velja za profesionalne gradbenike in obrtnike, ki verjetno ne uporabljajo le enega, temveč se poslužujejo različnih podtipov vijačnikov, kot je denimo kotni baterijski vrtalnik.

Baterijski vrtalnik vam omogoča več svobode

Glavna prednost v primerjavi s klasičnim vijačnikom je seveda odsotnost kakršnihkoli kablov. Tako vaše delo poteka hitreje in učinkoviteje. Manj je možnosti, da se vmes zapletete in spotaknete, tako da je delovni proces tudi bolj varen. Poleg tega to orodje lahko uporabljate tudi zunaj, daleč stran od hiše, kjer ni električnih vtičnic.

Če bi uporabljali klasičen vijačnik, bi morali iz najbližjega poslopja povleči dolg kabel, baterijski vrtalnik pa vam omogoča da delo pričnete takoj, ko pridete na gradbišče oziroma tja kjer ga potrebujete. Tudi njegovo shranjevanje je bistveno lažje. Seveda pa je potrebno biti previden, da ga ob povratku domov ne pozabimo dati polnit, saj bomo sicer naslednjič morda negativno presenečeni.

Za vzdržljivo baterijo izberite orodja Hikoki

Da bi se izognili scenarijem, ki vas bodo spravili v slabo voljo, če boste kdaj pozabili napolnit vaš baterijski vrtalnik, je najbolje, da si nabavite takega, ki ima kakovosten akumulator. Takšna kvalitetna orodja denimo ponuja japonsko podjetje Hitachi Koki, ki svoje izdelke prodaja tudi na slovenskem trgu.

Njihova električna orodja imajo vgrajene izjemno vzdržljive baterije, ki omogočajo dolgotrajno neprekinjeno vrtanje. Številni mojstri vam bodo povedali, da se pri svojem delu že dalj časa zanašajo prav na orodje omenjenega proizvajalca, saj jih še nikoli ni pustilo na cedilu. Preverite njihovo kakovost tudi sami.