Ne samo ženske, ki jih celulit prizadene v 90%, dandanašnji so tudi moški vse bolj pozorni na maščobne blazinice. Vemo, da se celulitisa ne da odpraviti s kremami in s športom in zato je edino prav, da posežemo po učinkovitih načinih, ki jih ponuja sodobna tehnologija.

Prvi način ja kavitacija, drugi pa anticelulitna masaža z aparatom LPG, ki jo že leta uspešno izvaja podjetje Rehamed. Več o tem si lahko preberete na: https://www.rehamed.si/anticelulitna-masaza/. Kavitacija je nekirurško odstranjevanje celulita z ultrazvokom, kjer na točno določeni globini v tkivu razbije maščobne celice v podkožju. Zato jo imenujemo tudi naravna liposukcija. Deluje s frekvenco 400 kHz, kar omogoča izjemno učinkovitost in varnost.

LPG aparat

Kako pa deluje anticelulitna masaža?

Anticelulitna masaža je pomembna z vidika pospešenega delovanja metabolizma in zmanjšanja toksinov, aktivira limfni sistem, učvrsti tonus kože in kar je zelo pomembno – je neinvazivna metoda, ki jo z LPG aparati izvaja Rehamed. Postopek zajema celično stimulacijo tkiv in gnetenje tkiva, kar ustvari toploto in pospeši mikrocirkulacijo.

To je globinska masaža, s katero spodbudimo krvožilni in limfni obtok in deluje na principu vsesavanja in masiranja. S tem se vezivna vlakna raztegnejo in neravnine se zgladijo. Na tak način koža nima več »pomarančastega« videza, tvori več kolagena in elastina in postane bolj napeta.

anticelulit tretmaji

Prednosti in učinkovitost LPG aparata

LPG anticelulitna masaža je bistveno boljša izbira kot ročna, saj s pomočjo lipomasažne glave aktiviramo celično aktivnost in lahko globlje prodremo v tkivo, bolje stimuliramo krvni in limfni obtok in učinkovito odpravimo maščobne blazinice. LPG Lipomasaža se je razvila iz LPG Endermologije. Deluje na tri načine, rezultati so dolgotrajni, terapije pa so sproščujoče in prijetne:

  • Roll In način stimulira metabolizem adipocitov in odpravlja maščobe
  • Roll Out način stimulira fibroblaste, da proizvajajo več kolagena in elastina

Roll Up pa odpravlja celulit in regenerira kožo.